Studiebesök på Skällingsö ekologiska lantbruk lördag den 20 april kl.10:00-13:30

Vill du lära dig mer om ekologisk nötköttsproduktion och om betesmarkernas betydelse? Häng med på studiebesök som anordnas inom ”Mer ekologiskt i Jönköpings län”.

Skällingsö ekologiska lantbruk nära Bottnaryd drivs av Albert Arvidsson och Dag-Henrik Arvidsson. Gården producerar Ekologiskt KRAV nötkött. Djuren föds upp på gräs och örter, de går ute på bete från maj till oktober. En del av köttet säljs direkt till konsument styckat och packat av Gröna gårdar. Djuren betar naturbetesmarker större delen av sommaren och en del vall i sep-okt.

Gården har varit i släkten sen mitten av 1600-talet 13 generationer och kanske längre – ingen vet!

Program: Kl.10 samling på gården för att på traktorkärra åka iväg till lämplig betesmark. Väl framme så fikas medhavd fika och vi lyssnar på en biolog som berättar om de artrika markerna. Tillbaka på gården pratar Dag-Henrik om företaget. Det finns möjlighet att kika runt på gården och förhoppningsvis se lite djur.

Att tänka på inför besöket:

  • Ta med eget fika.
  • Bor du i Mullsjöbygden kan du ta dig till gården på egen hand eller samåka från Granstugan (vid Nykyrka kyrka i Mullsjö) kl 09.30. Arrangemanget avslutas på gården senast 13.30.
  • Ta gärna med barn, men håll dem under noggrann uppsikt under hela gårdsbesöket.
  • ANTALET PLATSER ÄR BEGRÄNSAT SÅ ANMÄL DIG SNARAST TILL KARIN FALK DREIER, karin.falk.dreier@gmail.com , och ange också om du avser att åka buss från Jönköping, samåkning från Mullsjö eller om du ordnar transport på egen hand.
  • Tänk på att ha på dig rena kläder och skor/stövlar. Om du haft samma kläder på en annan gård med djur ska de vara tvättade (60°C) mellan besöken.
  • Tvätta händerna ordentligt efter besöket!

Adressen till gården är: Skällingsö 1,  56596 Bottnaryd. Observera att gården tar emot endast anmälda besökare och endast i samband med detta studiebesök.

”Mer ekologiskt i Jönköpings län” är ett projekt som finansieras med medel från landsbygdsprogrammet 2014–2020 och som drivs som ett samarbete mellan Region Jönköpings län, Refarm Linné, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.